Das euregionale Kochbuch - Rezepte und Geschichten aus der Euregio Belgien-Deutschland-Niederlande
 

Die beteiligten Regionen:

nlNiederlande: Nederlands Limburg

Nederlands Limburg

Op vakantie in Nederlands Limburg!

Met gemak iedere dag opnieuw iets leuks doen!

Of u nu van cultuur of van natuur houdt, van actief of van lekker lui: in Zuid-Limburg is zóveel te zien en te beleven …

Historie en cultuur
Historie en cultuur vindt u in Zuid-Limburg in overvloed. U kunt terug gaan in de tijd van de Romeinen, en zelfs de prehistorie! Maar er zijn ook uitdagende musea, u kunt met een oud stoomtreintje over de Miljoenenlijn tuffen en zelfs ondergronds – in de grotten – komt de geschiedenis tot leven!

Genieten in het groen
Zuid-Limburg kent groen in alle mogelijke schakeringen. U kunt er prachtig wandelen. Door hellingbossen en wilde oevergebieden langs de Maas, Geul en Gulp. Over de uitgestrekte Brunssummerheide, langs beken en bloeiende orchideeën. Er zijn mooie stads- en kasteelparken, maar ook heemtuinen en botanische tuinen waar tal van bijzondere plantensoorten te vinden zijn.

Nederlands LimburgShoppen en smullen
Lekker een dagje winkelen kan natuurlijk ook in Zuid-Limburg. In steden als Sittard en Heerlen, maar ook in Geleen, Kerkrade, Landgraaf en Vaals vindt u een uitgebreid winkelaanbod. Bij zo’n dagje winkelen hoort uiteraard een kopje koffie met Limburgse vlaai op het terras of een lekkere lunch in een eetcafé of restaurant.

Ondergronds avontuur
Nergens in Nederland kun je ook ónder de grond een dagje uit. In Zuid-Limburg, met name in Valkenburg, kan het. Door de mergelwinning ontstonden in deze omgeving kilometerslange gangenstelsels waar u vandaag de dag van alles kunt beleven. Mooie wandschilderingen en sculpturen van bezoekers die hier door de eeuwen heen kwamen: het is allemaal onder de grond te vinden.

 

Nederlands Limburg

 

Gefördert durch die Europäische Union, den Europäischen Fonds für regionale Entwicklung (EFRE), Interreg IV A-EMR
EU EUREGIOinterreg

STARTSEITE Das euregionale Kochbuch Le projet Het Projekt Das Projekt